(129)

Viipurin valtiatar

audiobook & e-book


Lumovoimainen kertomus Viipurin linnan uhmakkaasta valtiattaresta

Miten nainen, kahdeksan lapsen Àiti voisi johtaa sotajoukkoja tai neuvotella rauhasta venÀlÀisten kanssa? EntÀ antautua sydÀmensÀ valitulle?

Kun Erik Turenpoika Bielke kuolee, hÀnen leskensÀ Gunilla Bese nousee Viipurin linnanpÀÀlliköksi. Ruotsin neuvosherrat nÀkevÀt tilaisuutensa koittaneen ja vaativat Viipurin linnan avaimia. Mutta Gunilla salpaa portit eikÀ pÀÀstÀ uutta linnanherraa sisÀÀn edes kaupunkiin.

Sen sijaan Raaseporin linnanherra Tönne Erikinpoika Tott löytÀÀ tiensÀ Viipuriin ja pian myös Gunillan sydÀmeen. Mutta onko kahdeksan lapsen Àidin lupa yhÀ etsiÀ rakkautta - etenkÀÀn jo kahdesti naimisissa olleen miehen sylistÀ?

Kristiina Vuori kirjoittaa aikamme suosituimpia historiallisia romaaneja. NiissÀ kuvataan sÀrmikkÀitÀ ja voimakkaita naisia, joiden haasteet ovat ihmeen tunnistettavia omassakin ajassamme. Vaikka miljöö herÀÀ autenttisena eloon Vuoren romaanien sivuilla, todellisista henkilöistÀ kertoessaan hÀn ottaa tarinallisia taiteilijanvapauksia. Myös kuvassa, jonka hÀn maalaa Gunilla Besesta, on pimeyttÀ ja monisÀrmÀisyyttÀ, joista historioitsijat eivÀt ole kertoneet.