(4)

Vikingesagn : de 20 allerbedste historier fra Danmarks Oldtid

audiobook


Vikingesagn er en bog for dig, hvis du kan li Røde Orm af Frans G.Bengtsson, Arn af Jan Guillou, FBVølvens Vej af Anne-Marie Vedsø Olesen, Det Sidste Kongerige af Bernhard Cowell eller er vild med fortÌllingerne om kong Arthur og Ridderne om det runde bord.

Drabelige historier fra vikingetiden til børn, unge og voksne, illustreret pü smukkeste vis af gamle FrÜhlich og suppleret med helt nye tegninger af Sune ElskÌr.

Samlingen indeholder 20 fantastiske fortĂŚllinger og sagn, der er blevet overleveret mundtlig gennem mange, mange generationer i Norden og omegn.

I løbet af 12. og 13. ürhundrede er de blevet skrevet ned af prÌster og munke, og det er de dokumenter forfatteren tager udgangspunkt i, nür hun genskriver fortÌllingerne om Rolf Krake, skjoldmøen Alvilda, Regnar Lodbrog mm.

FortĂŚllingerne handler om helte og heltinder, der med snarrĂĽdighed, mod og kampiver forsvarer ĂŚre, jord og kĂŚrlighed.

Disse sagn er en central del af vores fÌllesfortÌlling, som vi alle sammen bør have et kendskab til.

Josefine Ottesen genfortĂŚller historierne med saft og kraft i et nutidigt sprog, sĂĽ de igen kan blive en del af de kommende generationers kultur.


Narrator: Josefine Ottesen
Duration: