(361)

Villads fra Valbys uhyggelige halloween

audiobook & e-book


Det er Halloween, og Villads og Amalie vil gerne ud og rasle. Men deres forÊldre kan slet ikke forstÄ, hvad der er det sjove ved blod og Þkser og zombier og den slags. De synes, at det mÄ vÊre nok at klÊde sig ud til fastelavn.

“Hvis der er smĂ„ bĂžrn i nogen af de huse, hvor I ringer pĂ„, sĂ„ tisser de da i bukserne af skrĂŠk”, siger Villads' far. Men det er jo lige netop det, der er det sjove, synes Villads.

Heldigvis ender det med, at de fÄr lov. Det er ogsÄ rigtig sjovt. I hvert fald til at starte med. For som sÊdvanlig, nÄr det handler om Villads, sÄ ender tingene lidt anderledes end forventet.

Bogen er indlĂŠst af Gianna Giacomello.

Pressen skriver:

»Villads fra Valbys uhyggelige halloween er helt gennemfĂžrt hverdagsagtig pĂ„ den skĂžnne mĂ„de [
] de voksne mĂ„ da ogsĂ„ flere gange grine med, nĂ„r de lĂŠser om disse situationer ud fra barnets perspektiv. Endnu engang, stor klapsalve til Anne Sofie Hammer og HĂžst & SĂžn.«

– Caroline Erritzþe, Bþrn i byen

»I modsÊtning til temaer i tidligere tids bÞrnebÞger sÄ lykkes det her sÞskendeparret at komme igennem med deres plageri, og det er kendetegnende for moderne bÞrnelitteratur: At den er pÄ bÞrnenes prÊmisser, og forÊldrene kan ikke rigtigt regne med at fÄ bistand til deres opdragelse. Til gengÊld er bogens moral hÞj, og Villads fÄr en lille straf for at Þnske, at han kan skrÊmme andre, sÄ de tisser i bukserne. Dina Gellerts illustrationer er som sÊdvanligt gode og udvider muligheden for forstÄelse af bogen.«

– Birte Strandby, Bogvégten