(49)

Vingebelastning

audiobook & e-book


Helga Flatlands roman handler om dessertgenerasjonen "generasjon meg" og tar samtiden pÄ kornet med sine lykkeforventninger og krav om selvrealisering. Og det er fortelleren Andreas som i sin sjelenÞd er generasjonens stemme.

Andreas pÄ 30 Är er tilsynelatende en representant for de unge og vellykkede i Oslo anno 2014. Han tilhÞrer en generasjon som er blitt fortalt at de kan bli akkurat hva de vil, velge hva de vil, og gjÞre hva de vil. Andreas har ogsÄ fÄtt alt han forestilte seg at han skulle fÄ - han har egen leilighet, jobber i et anerkjent kommunikasjonsbyrÄ og er samboer med Hanna som jobber i NRK. Noe er likevel feil, han er ikke sÄ lykkelig som han burde vÊrt.

NÄr Andreas blir utsatt for en ulykke og mer eller mindre tilfeldig fanges opp av det psykiatriske helsevesenet, fÄr han raskt en lettere psykisk diagnose. Han blir sykemeldt og han omfavner den nye livsstilen som en mulighet. Samtidig blir alle hans mellommenneskelige relasjoner satt pÄ prÞve idet han gÄr inn for Ä finne "svarene".



3.8

49 ratings

Jenny

4/7/2024

kjedelig..

Anonym

8/4/2023

Intens, invaderende og sĂŠrdeles viktig stemme om psykisk sykdom og behandlingsapparat MĂ„ leses

Fredrik

5/19/2023

Oppleser har noe monoton stemme og legger trykket pÄ litt merkelige steder i setningene. slitsom og sutrete selvmedlidende hovedperson. Ble litt kjedelig Ä lese om han selv om jeg regner med at det er meningen at han skal vÊre sÄnn.