(7)

Yhteinen kieli: Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen

E-book


Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen on kymmenen ihmistyön ammattilaisen yhteisesti luoma teos, jonka syntymistÀ on ohjannut sydÀmen kutsu muutokseen.

Kirjoittajien nÀkemys on, ettÀ kaikki ihmiset tarvitsevat juuri nyt sekÀ työntekijöiden ettÀ asiakkaiden rooleissaan tietoa, työkaluja ja kokemuksia inhimillisen, traumatietoisen kulttuurin luomiseksi. Traumatietoisessa kulttuurissa ihmisen hoitamisen ja oppimisen keskiössÀ on kokonaisvaltainen ihmiskuva. SiinÀ kohtaamme ja hoidamme mielenterveys- ja oppimisongelmien sekÀ kroonisten sairauksien juurisyitÀ.

Ajassamme on korostunut yksilön vastuu omasta hyvinvoinnistaan. TÀssÀ kirjassa pohditaan, voisiko traumaymmÀrryksen lisÀÀminen ihmistyössÀ olla askel, jonka myötÀ palautamme trauman katkaisemia yhteyksiÀ, eheytÀmme koko kulttuuriamme sekÀ edistÀmme ihmisten kasvua omaan kukoistukseensa.

Kirja valaisee traumaa sekÀ yksilöllisellÀ ettÀ rakenteellisella tasolla. Se tarkastelee tunnehaavoja sosiaalityön, terveydenhuollon ja opettajan nÀkökulmista. Asiakkaiden, potilaiden ja oppilaiden traumakokemusten rinnalla kirja kannattelee ja tutkii myös työntekijöiden tunnehaavoja.

TÀmÀ on kirja kaikille, jotka haluavat olla mukana rakentamassa inhimillisempÀÀ yhteiskuntaa. Erityisesti teos on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekÀ opettajille. YhtÀ lailla se sopii vertaisauttajille, lÀheisille ja kunkin omalle kasvupolulle. SyvÀn kulttuurisen muutoksen myötÀ jokainen voi kirjoittajien vision mukaan olla toinen toistensa toipumisen tukija.

Kirjoittajat:

Kati Sarvela, HLL hammaslÀÀkÀri, terapeutti, kouluttaja

Elisa Auvinen, FM Àidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, lastentarhanopettaja, Internal Family Systems -terapiaohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja

Karoliina Maanmieli, FT kirjallisuusterapiaohjaaja

Anne Pelkonen, LL psykiatrian erikoislÀÀkÀri, YET kognitiivinen psykoterapeutti, traumapsykoterapian kouluttajapsykoterapeutti

Johanna Linner Matikka, YTM perhe- ja lÀhisuhdevÀkivaltatyön asiantuntija, sosiaalityöntekijÀ, tohtorikoulutettava

Sari Nyberg, toiminnanjohtaja, EMBA

Maria Lindroos, PsM psykologi, työnohjaaja

Anne Karkkunen, psykodraamaohjaaja, kouluttaja, psykoterapeuttiopiskelija

Karita PalomÀki, fysioterapeutti, psykofyysisen kivunhoidon asiantuntija, työnohjaaja, kouluttaja

Pirkko OlanterÀ, TM pappi, pedagogi, Ihminen tavattavissa -terapeutti, TRE-ohjaaja

Mikaela Blomqvist-LyytikÀinen, LL nuorisopsykiatrian erikoislÀÀkÀri, kehitysvammalÀÀketieteen erityispÀtevyys, sensomotorinen psykoterapia, kirjallisuusterapiaohjaaja