Isabella Crona

Series ‱ 2 books

Isabella Crona Àr en kÀnd och vÀlbÀrgad före detta affÀrskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn pÄ ett skyddat boende pÄ en okÀnd ort i Sverige. Vad hÀnder med en mÀnniska som alltid sprungit fort i maktens korridorer som plötsligt stÄr still och har enbart sina inneboende demoner och minnen att tas med?

Hon Àr rÀdd att inte behövas lÀngre. Att inte vara nÄgons Du. I vÀntat pÄ den stundande rÀttegÄngen söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. IstÀllet skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes dÀr för decennier sedan. Ett besök med ett dramatiskt slut.

Ett mĂ„lsĂ€gandebitrĂ€de frĂ„n Stockholm kallas till det skyddande boendet. NĂ€r hon redogör för Isabella om den stundande rĂ€ttegĂ„ngen har Isabella svĂ„rt att urskilja vad som Ă€r vad. Är hon den kyliga ensamma kvinnan som ingen kom riktigt nĂ€ra eller en under ytan en misshandlad kvinna? Men en sak Ă€r alldeles sĂ€kert, Isabellas parallella liv har en sak gemensamt, det förflutna.

NÀrmare himlen Àr en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioÄrs-Älder upptÀcker att det gÄr att börja om - och att bli nÄgons Du.

"Biljana har skrivit en roman med deckarspÀnning. Hon vÀljer inte att skriva om det svÄra men pÄ ett osentimentalt sÀtt. En bladvÀndare med filmiska scener. Romanen Àr viktig för alla samhÀllsmedborgare och inte minst myndighetssverige" - Ulla Solmo, Bibliotekschef

2 of 2 titles

You've displayed all the books in the series Isabella Crona