Vilka monster!

Series ‱ 6 books

En serie kusliga, spÀnnande och roliga böcker med lite text och mycket bilder, som skrÀms lite lagom.

Liam gĂ„r in i en bokaffĂ€r, lĂ€ngst in dĂ€r han ska sitta och lĂ€sa i lugn och ro. Men dĂ„ landar en larv pĂ„ hans nĂ€sa. Och den pratar med honom! Men larver kan vĂ€l inte prata? Jo, den hĂ€r kan, men den kan inte lĂ€sa. Nu krĂ€ver den att Liam ska lĂ€sa högt för den och alla hundratals larver som bor i böckerna, annars 


Boken Àr skriven av John Sazakliz. Han Àr barnboksredaktör och författare frÄn St. Paul, Minnesota. Han har skrivit böcker om flera av dagens populÀraste figurer, exempelvis Batman, Superman, Wonder Woman, Scooby-Doo och Tom & Jerry.

Illustrationerna Ă€r gjorda av Patrycja Fabicka. Hon gillar magi, naturen och att hitta pĂ„ historier. Allra helst gör hon gulliga och fĂ€rgglada illustrationer – Ă€ven under kalla vinterkvĂ€llar.

Sagt om Monstret frÄn trÀsket, som fick högsta betyg av BTJ:

De slemmiga illustrationerna i gröna toner Àr pÄ pricken fina och samverkar humoristiskt med den spÀnnande berÀttelsen som framförs i en lite galghumoristisk ton.

Staffan Engstrand, BTJ-hÀfte nr 17/21

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.