(0)

Den røde Pimpernel og hans bedrifter

e-bok


De fleste tror, at sir Percy bare er en tomhovedet aristokrat, som kun tænker på fornøjelser. De ved ikke, at han leder en gruppe modige unge mænd, der befrier dødsdømte aristokrater, inden de når at få kappet hovedet af af guillotinen under den franske revolutions rædselsregime. Selv ikke hans unge kone er klar over, at han er i virkeligheden er den berømte helt Den røde Pimpernel, som hun er langt mere betaget af end hendes mand. Men hvor længe kan han skjule sin sande identitet for både venner og fjender? Ikke længe, hvis det står til hans ærkefjende Armand Chauvelin!

Emmuska Orckys serie om Den røde Pimpernels bedrifter på aristokratiets side under den franske revolution har, helt fra de først udkom i starten af 1900-tallet, tryllebundet læserne og er blevet vaskeægte klassikere inden for historisk adventure-genren.

Emmuska Orczy var en ungarsk-britisk forfatterinde og kunstner, bedst husket for bogen ’I den røde Pimpernels tegn’ fra 1905. Hun blev født i Tarnaörs, Ungarn, som datter af baronen Felix Orczy og hans kone Emma. Faderen var komponist og venner med folk som Wagner, Liszt og Gounod. Familien flyttede fra Budapest til Bruxelles, og sidenhen til London, og derfor lærte Emmuska Orczy at tale engelsk som 15-årig. Hun blev uddannet på kunstskoler og startede senere hen en illustrationsvirksomhed med sin mand, Montague Barstow.