(0)

Ett liv som Annelis

e-bok


På ytan lever Anneli ett vanligt Svensson-liv med vardagens utmaningar som småbarnsmamma och högstadielärare. Det är i relationen till sin man Ronny som den mörka familjehemligheten finns, något hon gör allt för att dölja för omgivningen. Ronny misshandlar henne regelbundet.

Varför gör Ronny så mot den kvinna han älskar? Varför finner sig Anneli i det? Hon söker till slut tröst hos sin kollega Björn och när Ronny får veta detta ställs allt på sin spets. Hur ska Anneli agera för att skapa en framtid för sig och sina barn? Många kommer att påverkas, även den som befinner sig långt från händelsernas centrum.

Nu är det inte bara Anneli som har hemligheter. Beslutsångest och missriktad stolthet får oanade konsekvenser som ingen önskar sig.

Ett liv som Annelis har ett fristående tema jämfört med Lena Hilmerssons tidigare böcker men många karaktärer återkommer, Anders, Hillevi och Elsa är bara några exempel. Lena skriver inkännande om komplexa känslor, och hur olika perspektiv på samma händelse visar att det inte finns bara en sanning.

Detta är en gripande berättelse om att finna ljus i mörkret och om kraften i att börja om, även när framtiden verkar som mest oviss.