(0)

Hobbes

e-bok


”I 1610 ledsagede Hobbes sin kun to år yngre elev på den store udenlandsrejse, som unge adelsmænd efter den tids skik skulle foretage. Det var på en tid, da hele Europa rystedes af mordet på Henrik d. 4. af Frankrig, et mord, man troede jesuitterne havde på deres samvittighed. Denne begivenhed synes også at have gjort stærkt indtryk på Hobbes, der henviser til den flere steder i sine skrifter.”

Thomas Hobbes er en af de største skikkelser inden for europæisk filosofi, og det til trods for at han kom fra beskedne kår. Sven Erik Stybe fortæller om Hobbes’ liv og filosofi. Bogen, som udkom første gang i 1968, giver en interessant indføring i Hobbes’ tanker om den menneskelige natur og statssamfundet, om statsoverhovedets magt og undersåtternes frihed samt om den tid og de filosofiske strømninger, han var rundet af.

Svend Erik Stybe (1919-1995) var en dansk idéhistoriker og forfatter, der udgav et væld af bøger om både dansk og europæisk filosofi- og idéhistorie gennem de sidste mange hundrede år. Han skrev blandt andet bøger til brug i undervisning i idéhistorie på gymnasiet og universitetet, opslagsværker om filosofi og idéhistorie samt bøger om specifikke filosoffer som Jean-Jacques Rousseau, John Locke og Baruch de Spinoza. Svend Erik Stybe blev udnævnt til professor i filosofi ved Københavns Universitet i 1970, hvor han forblev frem til sin pension i 1989.