(2608)

Institutet

lydbok og e-bok


Stephen Kings "Institutet", en thrillerroman, fångar läsaren med sin berättelse om barn med övernaturliga krafter. Romanen, som utspelar sig i de djupa skogarna i Maine, jämförs ofta med klassiska verk av King på grund av dess intensiva spänning och psykologiska skräck. Hur kan en grupp kidnappade barn överleva när de hålls fångna av en mystisk institution? Genom att utforska barns extraordinära talanger och mörka rädslor väver King samman en fängslande historia.

När Luke Ellis upptäcker sina paranormala förmågor blir han centralfiguren i denna roman för vuxna. Boken är både en modern skräckberättelse och en psykologisk thriller som undersöker maktförhållandena mellan manipulerande myndigheter och sårbara barn. Med telekinesi och andra ovanliga krafter ställs karaktärerna inför faror som testar deras gränser.

Frågan är: Kan dessa unga protagonister övervinna de mörka krafterna som hotar deras säkerhet? Spänningen är så stark att läsaren dras in i varje sida utan att kunna lägga ifrån sig boken. Stephen Kings mästerliga berättarteknik gör "Institutet" till ett måste för alla älskare av modern skräcklitteratur.


Oppleser: Jonas Malmsjö
Varighet: