(0)

Käsikirja erityisherkille

lydbok og e-bok


Ota herkkyys käyttöön!

Fiksu ja puhutteleva tietoteos kaikille erityisherkille ja itseään sellaiseksi epäileville.

Noin 30 % meistä suomalaisista on erityisherkkiä. Kyse ei ole viasta, vaan persoonallisuuden piirteestä, jota luonnehtivat muun muassa intuitiivisuus, luovuus ja alttius toisten mielialoille. Mitä paremmin oman herkkyytensä tuntee, sen suurempi voimavara siitä tulee. Näin kävi myös kirjailija-kouluttaja Åsa Vikmanille. Aikuisuuteen asti seurannut ulkopuolisuuden tunne teki tilaa ahaa-elämykselle, kun hän kolmekymppisenä törmäsi Elaine Aaronin lanseeraamaan käsitteeseen HSP eli erityisherkkä ihminen.

Vikmanin kirja yhdistää omakohtaista kokemusta tuoreeseen tutkimustietoon ja auttaa lukijaa hahmottamaan herkkyyden moninaisuutta. Lisäksi se tarjoaa testejä, kirjoitusharjoituksia ja muita konkreettisia työkaluja oman herkkyyden kanssa tutuiksi tulemiseen. Kirjaa on myyty yksin alkuperämaassaan Ruotsissa yli 100 000 kappaletta.

Åsa Vikman on ruotsalainen sosiaalityöntekijä, kirjailija ja kouluttaja ja itsekin erityisherkkä. Hänen esikoistietokirjansa on ollut Ruotsissa vuoden 2024 yllätyshitti, ja Vikman on ollut kysytty luennoitsija myös Suomessa.