(0)

Kerro siitä kesästä

lydbok


Ihmeellinen romaani lujittaa Ann Patchettin aseman yhtenä Amerikan rakastetuimmista kirjailijoista.

”Kerro siitä kesästä käsittelee rakkautta sen monissa eri muodoissa. Mutta se kertoo myös kuolemasta ja kaiken ohikiitävyydestä - siitä, miten elämä menee niin nopeasti. Se on - - lisäksi lupaus siitä, että tapahtuipa mitä tahansa, taikuutta on olemassa.” - Los Angeles Review of Books

Vuonna 2020 keväällä Laran kolme tytärtä palaavat perheen kirsikkatarhalle Pohjois-Michiganiin. Koko perheen poimiessa satoa talteen tytöt pyytävät äitiään kertomaan yhä uudelleen ja uudelleen Peter Dukesta, kuuluisasta näyttelijästä, jonka kanssa Lara jakoi vuosia sitten niin lavan kuin sänkynsä. Kun Lara muistelee menneisyyttään, tyttäret tarkastelevat omaa elämäänsä ja suhdettaan vanhempiinsa - ja joutuvat lopulta uudelleen arvioimaan kaiken, mitä luulivat tietävänsä.

Ann Patchett (s. 1963 Kaliforniassa) on arvostetuimpia kirjailijoita Yhdysvalloissa. Hän aloitti kirjoittajanuransa julkaisemalla artikkeleita lukuisissa lehdissä. Nykyisin hän paitsi kirjoittaa kirjoja pitää myös kirjakauppaa Tennesseessä. Patchettilta on suomennettu aiemmin romaani Hollantilainen talo (2021, suom. Laura Jänisniemi).