(0)

Lotta ja pappa. Virvon, varvon

lydbok og e-bok


Keväinen kuvakirja Lotan ja papan pääsiäisestä.

Rakastetun papan lapsuustarinat saavat jatkoa!

Lotta ja pappa askartelevat virpomavitsoja, kuten suomalaiset lapset ovat aina pääsiäisen alla tehneet - ”sen jälkeen, kun karjalaiset sen heille opettivat”, sanoo pappa. Pappa kertoo koskettavan tarinan lapsuutensa keväästä, jolloin karjalaiset evakkolapset yrittivät ystävystyä uuden kotikylän lasten kanssa. Onneksi tuore virpomisperinne toi myös uusia kavereita!

Lotta ja pappa -kuvakirjat kertovat mutkattomasti isovanhemman ja lapsenlapsen yhteisistä hetkistä, joille papan karjalaisuus antaa oman sävynsä. Kuvituksen kirjoihin on loihtinut taitava Christel Rönns, joka yhdistää kuvissa menneisyyden ja nykyajan lämpimällä tavalla. Virvon, varvon on Lotta-Sofia Saahkon neljäs lastenkirja. Lisäksi hän on kirjoittanut suosittuja tietokirjoja Karjala-aiheesta ja ulkosuomalaisuudesta.

Lotta-Sofia Saahko (FM) löysi karjalaiset juurensa, kun hän lauloi pappansa kanssa Evakon laulun, ja pappa paljasti, että tämä on myös heidän sukunsa tarina. Sen jälkeen Lotta on tutkinut evakkokokemuksia ja karjalaisuutta monipuolisesti ja kirjoittanut aiheesta palkittuja tietokirjoja ja kuvakirjoja. Nykyään yhdeksänkymppinen pappa on edelleen hänen paras ystävänsä.

Christel Rönns on rakastettu ja palkittu kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on kuvittanut yli sata lastenkirjaa, muun muassa Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä -kirjoja. Kuvittamisen ohella hän on myös kirjoittanut lastenkirjoja. Vuonna 2012 hän voitti Finlandia Junior -palkinnon teoksestaan Det vidunderliga ägget.