(0)

Mamma i motvind : Scener ur ett NPF-föräldraskap

lydbok og e-bok


När Noah är ett år gammal förstår Anna Hegestrand att hennes son skiljer sig från andra barn i samma ålder. Tillsammans med barnets far kämpar Anna för att få gehör från sin omgivning, vården och det samhälle hennes son växer upp i. När Noah till slut diagnostiseras med adhd, autism och Tourettes syndrom börjar nästa kamp.

Anna berättar öppet och ärligt om det utmanande föräldraskapet, som mamma med en egen adhd-diagnos till ett barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Förbjudna känslor, ett mammasjälvförtroende i botten och att försöka pressa in sig själv och sitt barn i den trånga normen. Mamma i motvind väcker mycket igenkänning för föräldrar i liknande situation, men kan också skänka tröst till alla som någon gång tvivlat på sitt eget föräldraskap.

När Anna kraschar av ren utmattning ställs hon inför ett val. Fortsätta överleva eller börja leva? Detta är Annas personliga skildring av en mammas bottenlösa kärlek till sitt barn. Om kampen mot skolan, vården, myndigheter och sig själv.