(0)

Sanna Marin

lydbok og e-bok


Sanna Marinin nousu lähiön kasvatista superjulkkikseksi

Sanna Marin kohosi vain muutamassa vuodessa kunnallispoliitikosta pääministeriksi ja maailmankuuluksi superjulkkikseksi. Marinin pääministerikausi oli Suomen historiassa poikkeuksellinen koronapandemioineen, sotineen ja Nato-jäsenyyksineen. Hänestä tuli suuri kansan suosikki ja maailmanlaajuinen esikuva varsinkin monille naisille. Marin sai osakseen myös itseensä ja ulkonäköönsä kohdistunutta rajua arvostelua.

Miksi ja miten Marinista tuli niin suosittu, ja millaisen hinnan hän siitä joutui maksamaan? Miten hän nousi maailmanpolitiikan näyttämölle ja yhdeksi seuratuimmista suomalaisista? Miten hänen taustansa sateenkaariperheen lapsena vaikutti hänen arvomaailmaansa? Ja muuttuiko Sanna Marinin arvomaailma sittenkään, vaikka hän jätti Suomen politiikan ja siirtyi poliittisen vaikuttamisen ykkösluokkaan?

Politiikan toimittaja ja tietokirjailija Lauri Nurmi on seurannut Marinin elämää kunnallispolitiikka-ajoista asti ja nähnyt, minkälaisella määrätietoisuudella ja aatteen palolla Marin on rakentanut uraansa. Tässä kirjassa Nurmi raottaa verhoa kulissien taakse, perkaa Marinin tähänastista elämää ja kuvaa tämän poliittisen elämän merkittäviä käänteitä. Nurmen edellinen kirja Suomen salattu tie Natoon (Into 2023) oli menestys.


Oppleser: Anna Kuusamo

Varighet: