(1)

Sommaren med Sue

lydbok


Går det att leva tillsammans med en människa utan att alls förstå sig på henne? I Sommaren med Sue behandlar Fredrik Lång äktenskapets upp- och nedgångar med ärlighet och ocensurerad humor.

Kai Vilhelms gifter sig med den bestämda och egensinniga Sue. Han försöker jonglera skrivandet med att vara hemmapappa men måste snart, motvilligt, ta ett jobb som svensklärare för att försörja familjen och kunna flytta till ett hus med rinnande vatten. Sue i sin tur hänger sig åt feminismen och börjar tillbringa alltmer tid med vännen Gita.

Kai betraktar de två kvinnorna svartsjukt, samtidigt som han själv vacklar på gränsen till otrohet med en norsk poet som han har träffat på Biskops Arnö. Han försöker få kontroll över de bångstyriga högstadieeleverna och väja undan för Sues vaksamma blick, men de moderna könsrollerna blir allt krångligare och svåra att manövrera. Kommer Kai och Sue någonsin att kunna dra jämnt?

Fredrik Lång, född 1947, är forskare och prisbelönt författare. Sommaren med Sue utkom första gången år 1984 och ledde till att Lång belönades med Statens litteraturpris. Långs litterära produktion består av närmare 30 verk i form av idéromaner, essäer, aforismer och filosofiska verk. Han har mottagit flera priser, bland annat Finlandspriset 2002 samt Tollanderska priset 2021.


Oppleser: Niklas Åkerfelt
Varighet: