On vuosi 1920. Suomi on itsenäistynyt kolme vuotta sitten, mutta rajat Neuvostoliittoon kaipaavat tarkempaa määrittelyä: on aika tehdä rauhansopimus. Suomalaiset ja juuri muodostuneen Neuvostoliiton edustajat istuvat neuvottelupöytään Tartossa. Pöydän ympärillä kokoontuvat niin dynaaminen pääneuvottelija Keržentsev ja Leninin lähipiiriin kuuluva, neuvostovaltuuskunnan puheenjohtaja Berzin kuin Suomen Tanner ja J.K. Paasikivikin. Historiallisesti merkittävien neuvottelujen tulos on lopulta kiistanalainen, ja rauhan solmineita syytetään myöhemmin Suomen myymisestä.
Historiantuntija Tuure Vierroksen ainutlaatuinen tietoteos Tarton rauhansopimusta edeltäneistä neuvotteluista kuvaa yksityiskohtaisesti tapahtumien kulkua, osapuolten taktikointia ja tunnustelua, joka kätkeytyi kulissien taakse.
Tuure Vierros (1927–2012) oli suomalainen historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja kirjailija. Hän oli kotoisin Kankaanpäästä ja teki pitkän uran opettajana eri paikkakunnilla. Vierros julkaisi lukuisia historiallisia romaaneja ja oppikirjoja ja myös näytelmiä ja esseitä.