Tag på opdagelse i grænselandet
Der sker noget med én, når man kører gennem grænselandets åbne landskab. Skuldrene falder ned, og man får lyst til at vide mere om både området, befolkningen og naturen.
Grænselandet er en helt særlig del af Danmark. Marsken og Vadehavet er storslåede, kulturlivet er særdeles aktivt, og kagebordene er fristende over evne. Og så er det en del af landet, hvor befolkningen virkelig tænker over, hvad det vil sige at være dansk.
Den prisbelønnede danske forfatter Kristian Ditlev Jensen, der i flere år har været bosat i Sønderjylland, skriver i Turen går til grænselandet om historien, kulturen, naturen og stederne i området. Den besøgende guides med bogen til en bedre forståelse af egnens historie og den helt særlige kultur, man finder i et område, hvor grænsen har flyttet sig flere gange, og hvor flere sprog er en naturlig del af hverdagen.
100-års jubilæet for genforeningen sætter i 2020 fokus på den sydlige del af Danmark – og den nordlige del af Tyskland, og det er netop det område, denne bog dækker. Et område, der er rigt på historiske steder som Dybbøl, hvor Danmark led det sviende nederlag i 1864, og Frederikshøj, hvor Christian X red over grænsen efter genforeningen i 1920. Og på vild natur med sort sol og diger, der holder vandet ude i stormvejr. For ikke at nævne ringridning, solæg og snysk.
Grænselandet er en af de danske destinationer, der har meget at byde på, og som bliver oplagte rejsemål i en tid, hvor klimavenlige rejser spiller en større og større rolle.