Kirjoittaminen on viime kädessä keholla tehtävää työtä, niin kuin kaikki muukin inhimillinen toiminta. Kehon ja mielen yhteys on ymmärretty eri kulttuureissa kautta maailman, mutta nykyisessä suorituskeskeisessä yhteiskunnassa se herkästi unohtuu tai katoaa. Seurauksena voi olla ”kirjallinen ramppikuume”, jota käsikirjoittaja Sussu Laaksonen omakohtaisessa tietokirjassaan Vapaan kirjoittajan anatomia ansiokkaasti ja omakohtaisesti kuvaa. Useissa sarjoissa ja elokuvissa työskennellyt ja ulkomailla pitkään asunut Laaksonen toteaa työpahoinvoinnin yhdeksi juurisyyksi suomalaisen häpeän, jota elokuva- ja televisioalan kova kilpailu ja suuri näkyvyys helposti ruokkivat.
Kirjoittaja löysi omaa työskentelyään vapauttaneen kehollisuuden vuosien kuluttua, perehdyttyään erilaisiin somaattisiin tekniikoihin ja uusiin luovan kirjoittamisen näkökulmiin. Loistavalla tyylillä kirjoitetuissa teksteissään Laaksonen yhdistää omakohtaiset kokemuksensa esimerkkeihin eri kulttuureista ja eri aikakausilta sekä kehollisen kirjoittamisen harjoitteisiin. Niissä käydään läpi eri kehonosien näkymistä tekstissä ja sen tekemisessä. Kirjoittajan sanoin: ”teos ei tarjoa helppoja vastauksia hankaliin kysymyksiin, vaan tarjoutuu kumppaniksi monipuoliseen pohdiskeluun.”
Sussu Laaksonen on useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa työskennellyt käsikirjoittaja, jonka elämä vei pitkäksi toviksi Kaliforniaan. Hän on kirjoittanut myös näytelmiä ja esitystaidetta, ja opettanut kirjoittamista sekä ammattilaisille että harrastajille. Hän aloittaa tohtoriopinnot kirjoittamisen kehollisuuden parissa Teatterikorkeakoulussa syksyllä 2023.