Harrison Lane-fallen

Serie ‱ 3 bþker

Den lilla bĂ„ten driver sakta nedför floden och vrider sig med strömmarna. I den ligger en orörlig skepnad, klĂ€dd i svart kĂ„pa, med en ros i sina kalla, bleka hĂ€nder


NÀr tvÄ studenter vid anrika Durham University gör en ohygglig upptÀckt kallas dr Harrison Lane frÄn specialenheten mot rituella brott in för ett utreda fallet. En ung student har blivit mördad och satanistiska symboler har ristats in i bröstet pÄ honom. Harrison oroas sÀrskilt av en uppochnedvÀnd galge, symbolen för djÀvulens rÀttvisa. I Harrisons ögon har ingen rÀttvisa skipats, och han svÀr pÄ att ta fast mördaren.

Studenten var populÀr och polisen kan inte hitta nÄgot motiv till mordet. Under tiden sprider sig rykten om spökiakttagelser som en löpeld över universitetsomrÄdet. Alla iakttagelser tycks kretsa kring en och samma plats: Palace Green, en populÀr mötesplats i de allra Àldsta delarna av staden.

DĂ„ upptĂ€cker Harrison ett ouppklarat mordfall – en student som försvann Ă„ret innan och förmodades ha drunknat. Han undrar om fallen kan vara kopplade till varandra och grĂ€ver djupare – och det han hittar sĂ€nder chockvĂ„gor genom campus. Är det nĂ„got dödligt och ondskefullt i görningen pĂ„ universitetet?

Allteftersom Harrison nÀrmar sig sanningen inser han att Ànnu mer stÄr pÄ spel. Medan mördaren Àr pÄ rymmen och klockan tickar mÄste Harrison konfrontera demonerna frÄn hans eget förflutna och ta itu med en mÀktig fiende innan han kan avslöja sanningen.