Huset Jacoby

Serie ‱ 2 bþker

"Huset Jacoby" er den amerikansk-jiddische forfatter Isaac Bashevis Singers fortÊlling om en polsk-jÞdisk families brogede liv. Et liv fyldt med kÊrlighed og had, hÄb, drÞmme, sejre og nederlag. Historien foregÄr i sidste halvdel af 1800-tallets Europa og USA - en tid med hastig industriel vÊkst og radikal social forandring, der gjorde det muligt for det jÞdiske samfund til at flytte fra ghettoen til mere fremtrÊdende lokationer.

"The Manor is an epic of Polish Jewry and of the mystery of human hope . . . a great book." The Boston Globe

"What he has achieved [in The Estate] is a sense of impetuousness, the fury, the bursting energy in the hearts of these Jews. . . . Tragedy is followed by new sorrows; joy by new joys." Newsday

Isaac Bashevis Singer var en polskfĂždt jĂždisk-amerikansk forfatter (1903-1991). I 1935 emigrerede han til USA, og hans vĂŠrker er nok bedst kendt pĂ„ engelsk, selvom de oprindeligt er skrevet pĂ„ jiddisch. I centrum af hans forfatterskab er livet i jĂždiske landsbyer i Central- og Østeuropa fĂžr Holocaust, projiceret i en realistisk stil med et strejf af mystik – en stil, der af mange betragtes som bĂ„de grotesk og obskĂžn. Rollelisten af karakterer stammer fra jĂždisk folklore og byder pĂ„ alt fra synske, troldmĂŠnd, tĂ„ber, vismĂŠnd, ludere og fanatikere til djĂŠvle, dĂŠmoner og intellektuelle. I trĂ„d hermed afspejles indholdsmĂŠssige kampe mellem tradition og modernitet, godt og ondt og moral. Hans forfatterskab, som omfatter romaner, noveller, bĂžrnehistorier og erindringer, gav Singer Nobelprisen i litteratur i 1978.

2 av 2 titler

Du har vist alle bĂžkene i serien Huset Jacoby