PUN

Der bliver ikke sparet pĂ„ krudtet, nĂ„r Jens Hostrup byder op til ramasjang i gaden. Ingen gĂ„r fri – alt, der bevĂŠger sig, er bytte – intet for stort, intet for smĂ„t. Har man udmĂŠrket sig ved hykleri, lĂžgn, mened, politisk korrekthed, uetisk handlemĂ„de, dobbeltmoral osv., har man dermed automatisk indbudt sig selv til at blive taget under forfatterens afslĂžrende mikroskoplinse. SĂŠrlig Ă©n arbejdsplads er genstand for forfatterens interesse: Megalomaniaborg, hvis 179 arbejdspladser er besat af sĂŠrdeles kompetente og dygtige politikere. Disse mennesker skulle egentlig reprĂŠsentere et tvĂŠrsnit af befolkningen, men det gĂžr de bare ikke, og sĂ„ er det, problemerne begynder at opstĂ„. Bortset fra en arbejder, en tĂžmrer og en murer de alle overvejende akademikere: et mylder af cand.scient.pol.er og et hav af cand.jur,er cand.mag.er og cand.theol.er. Den eneste gruppe, der mĂŠrkeligt nok glimrer ved sit fravĂŠr, er cand.forlidt., selvom langt de fleste i landet synes at have nydt godt af netop dĂ©n uddannelse 
 Uddrag af bogen Der var faktisk ingen, der bemĂŠrkede det, da Oasis Marbleface vendte hjem fra besĂžget i Kina. Det var ikke fordi, ingen bemĂŠrkede, at hun kom hjem, men ingen lagde mĂŠrke til, at hun med stolthed bar en mikroskopisk orden, hun havde fĂ„et tildelt af den kinesiske premierminister Tom PengPung den sidste aften ved det hĂžjtidelige officielle taffel for fem. Oasis havde ikke tidligere fĂ„et en orden, og hun altid havde fĂžlt, at det var uretfĂŠrdigt, for fik ikke enhver skoleleder automatisk tilsendt fortjenstmedaljen med posten, nĂ„r han havde vĂŠret skoleleder i 10 Ă„r? 
 Hvorefter han kunne prale med medaljen ved hver en lejlighed 
 og gjorde det! SĂ„ derfor havde hun omhyggeligt anbragt den diminutive orden yderst pĂ„ venstre revers af sin elegante Mortensen-spadseredragt med tilhĂžrende Mortensen-taske og Mortensen-sko, der ganske vist klemte. Men som hendes mor sĂ„ tit havde udtalt, Man mĂ„ lide for stadsen! Om forfatteren JENS HOSTRUP har gennem et liv med forskelligartede arbejdsforhold som landarbejder, chauffĂžr, militĂŠrmand, forretningsmand, lĂŠrer, maler/grafiker og forfatter erhvervet sig et omfattende livsgrundlag med tilhĂžrende erfaringer og ĂŠrgrelser og glĂŠder at trĂŠkke pĂ„ til sine fritvoksende og fabulerende skrĂžner.