Rivalen

Serie ‱ 10 bþker

Ved OL i Lillehammer i 1994 var der exceptionelt stor mediedÊkning af kvindernes kunstskÞjtekonkurrence. Alle ville se rivalerne pÄ isen og fÞlge dramaet der udspillede sig i kulissen. For det Är havde amerikanerne sendt de to rivaliserende kunstskÞjtelÞbere Nancy Kerrigan og Tonya Harding afsted til vinterlegene for at vinde guld. Blot seks uger forinden var Kerrigan blevet udsat for et overfald, hvor hun var blevet slÄet over benene med et bat. Og i dagene op til konkurrencen i Norge gik rygterne pÄ at det var rivalen Tonya Harding der stod bag overfaldet.

Dette afsnit af 'Rivalen' fortÊller historien om en af de mest spektakulÊre og giftige rivaliseringer i moderne sportshistorie, nÄr vÊrt Oscar Riis-Hansen fÄr besÞg af tidligere Danmarksmester i kunstskÞjtelÞb Julia Sandsten. Sammen undersÞger de hvad det var, der fik denne rivalisering til at gÄ helt amok.

VĂŠrt: Oscar Riis-Hansen

GĂŠst: Julia Sandsten

Lyddesign: Jonas Johs Andersen

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Rivalen

FortĂŠllingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rĂždder i strĂžmninger og bevĂŠgelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.

Rivalen er en podcastserie, der fortĂŠller historierne om de stĂžrste rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de stĂžrste stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.

Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelĂŠgger og producent. Oscar har et hjerte der blĂžder for sport, og de gode fortĂŠllinger som altid er en del af enhver sportsgren.