Saapastalon Aurora

Bokserier ‱ 2 bþker

Palkittu lastenromaani piiskuhÀnnistÀ saa jatkoa!

Talvi on tulossa saapastaloon, mutta Aurora ei saa horroksen pÀÀstÀ kiinni ja jÀÀ todistamaan outoja tihutöitÀ. LÀmpimÀn tunnelmallisen lastenromaanisarjan avausosa Saapastalon Aurora ja pelkojen pelko sai Arvid Lydecken -palkinnon.

Saapastalon ruokavarastot on tĂ€ytetty ja isovanhemmat horrostavat jo tĂ€kkiensĂ€ alla. Aurora on jÀÀnyt yksin hereille hoitamaan pikkusiskoa, kun pihalta löytyy kylmettynyt otus. Otus ei ole piiskuhĂ€ntĂ€ vaan joku suloisen pörröinen, ja Aurora ottaa sen oitis löytölapsekseen. Samaan aikaan talossa alkaa tapahtua: taikinakulho on kaadettu yöllĂ€ ja vaatteisiin jĂ€rsitty reikiĂ€. KylĂ€llĂ€kin on tehty outoja tihutöitĂ€, ja Auroralla on aavistuksensa niiden tekijöistĂ€. Kun Aurora lĂ€htee etsimÀÀn otuksen omia vanhempia, hĂ€n joutuu hurjaan seikkailuun ja saa yllĂ€ttyĂ€ kerran jos toisenkin. Lopulta aika harva asia – ja otus – on tĂ€ysin sitĂ€, miltĂ€ pÀÀllepĂ€in nĂ€yttÀÀ.

”Saapastalon Aurorassa on jotain perinteisellĂ€ tavalla kaunista, se suorastaan pursuaa satujen ja tarinoiden lumoa, on tĂ€ynnĂ€ tunteiden vuoristorataa.” – Arvid Lydecken -raadin perusteluista.

Taru Viinikainen (s. 1983) on kirjailija ja Àidinkielenopettaja, joka tunnetaan myös aurinkoisista Tiltu ja Lettu -lastenromaaneistaan sekÀ Lukupalat-sarjan pupuaiheisista Neppari-kirjoista.

Silja-Maria Wihersaari (s. 1988) on lastenkirjakuvittaja ja kuosisuunnittelija, joka on kuvittanut mm. Kirsi Kunnaksen TiitiÀisen metsÀn.