(0)

Fossildronningen

audiobook & e-book


I 1769 fandt Carl von Linnés elev Daniel Solander en besynderlig sten i New Zealand, en fossilsten som udfordrede Linnés syn pÄ naturen og derfor mÄtte gemmes vÊk. NÊsten to hundrede og halvtreds Är senere havner en del af stenen i studenten Ida Nordlunds besiddelse, og snart er hun forfulgt af et hemmeligt netvÊrk af forskere, der vil gÞre alt for at fÄ fat i den gÄdefulde sten med de mystiske krÊfter.

 Det lykkes Ida og hendes ven Lasse at flygte til Rusland, hvor Idas mormor, Alma, befinder sig. Sammen skal de forsĂžge at finde de tre Ăžvrige fossildele, inden forfĂžlgerne fĂ„r held med deres forehavende. Samtidig vil Ida have svar pĂ„ det spĂžrgsmĂ„l, som har prĂŠget hele hendes liv: Hvorfor forsvandt hendes mor for mange Ă„r siden?

FOSSILDRONNINGEN er efterfþlgeren til JOMFRUSTENEN, som indledte Michael Mortimers tempofyldte, legende og gribende thrillerserie. Et eventyr om tre generationer kvinder – Ida, moren Eva og mormoren Alma – der alle er tét forbundet med en skrémmende naturvidenskabelig hemmelighed.

Det er en eventyrlig roman af ”Da Vinci Mysteriet”-kaliber, og sĂ„ er den en kĂŠrlig og varm historie om, hvad der sker, nĂ„r generationer finder sammen om et fĂŠlles mĂ„l. Det er et voksen-eventyr, hvor man bliver suget ind i visheden om, at verden er stor og bare venter pĂ„ at blive opdaget.

Femina ★ ★ ★ ★ ★

'Fossildronningen' er fĂžrsteklasses underholdning. Forfatternes passionerede kĂŠrlighed til den klassiske eventyrroman og til naturvidenskab a la Stephen Hawking er tydelig, men dertil kommer en stor menneskelig indsigt og herlige polemiske udkig til tidens debatter.

Politiken ★ ★ ★ ★ ★

Jeg blev hurtigt opslugt af denne bog, som foregÄr i et hÞjt tempo, der aldrig stÄr stille. Der er mange smÄ delhistorier og infoafsnit, der giver lÊseren et mere fuldt overblik over de ting der foregÄr, og som danner baggrund for store dele af historien, hvilket fungerer rigtig godt.

Bogrummet.dk

Mest oplagt er det at sammenligne med Dan Browns bĂžger.

LektĂžr


Narrator: Peter BĂžttger
Duration: