"Rahakukkaro on liikaa ylellisyyttä. Suomalainen voi panna koko vuotisen palkan suuhunsa. Mutta paljoa varmempi on panna rahansa viinaan, sillä niin väkevässä nesteessä se parhaiten säilyy. Muutenkin on suomalaisilla suuri luottamus viinaan ja läheinen ystävyys. Mies on viinaan menevä ja viina on mieheen menevä. Tämän sopusoinnun kannalta on helppo selittää suomalaisten tavatonta ruokahalua. Mies saattaa syödä kokonaisen puurovadin, puisen tahi savesta valetun y.m. astioita."
Kaapro Jääskeläisen "Iloisia juttuja I" on kokoelma hauskoja tarinoita ja pakinoita. Jääskeläinen analysoi kieli poskella esimerkiksi suomalaisia sanontoja. "Iloisia juttuja I" on terävä katsaus 1800-luvun lopun Suomeen ja Helsinkiin – ja Jääskeläisen tekstit naurattavat myös 2020-luvulla.
Kaapro Jääskeläinen on kirjailija A.B. Mäkelän (1863–1932) taiteilijanimi. Mäkelä oli suomalainen kansakoulunopettaja, toimittaja ja yksi työväenliikkeen perustajista.
Mäkelä toimitti Minna Canthin kanssa "Wapaita Aatteita" -lehteä vuosina 1889–1890. Lehden oli tarkoitus levittää vapaamielisyyttä ja uudistusintoa. Se kuitenkin herätti niin paljon pahennusta sensuuriviranomaisissa, että koko lehti lakkautettiin jo vuonna 1890.
Kirjailijana Mäkelä julkaisi niin pakinoita, tietokirjallisuutta kuin näytelmiä.