(0)

Isän vuoro : Uutta roolia rakentamassa

audiobook & e-book


Kirja riittämättömyydestä, kasvusta ja rakkaudesta. Isille ja isien lähipiireille.

2020-luvun isiltä odotetaan paljon - ja ei mitään. Kirjassa isät kertovat, miten navigoida yhteiskunnan, perheen ja työelämän ristipaineissa samalla, kun rakentaa omaa identiteettiä isänä.

Isyys mullistaa miehen elämän. Vai mullistaako?

Vanhemmaksi tullaan kertaheitolla lapsen syntyessä, mutta syntymä ei tuo mukanaan vanhemmuuden taitoja tai tunteita. Vanhemmuuden automaattisuus on yksi myyteistä, joka aiheuttaa ristiriitaisia odotuksia vanhempia kohtaan.

Kirjoittajien ja kirjassa esiintyvien isien viesti lukijoille on rohkaiseva: omannäköinen, mielekäs perhe-elämä ja vanhemmuus syntyvät oman paneutumisen ja tekemisen kautta. Isille tulisi myös mahdollistaa tasa-arvoinen perhe-elämään osallistuminen, mistä ovat isien itsensä lisäksi vastuussa myös isien lähipiiri: puolisot, kaverit ja työnantajat.

Aleksi Harmokivi on talousjohtaja, yhdistystoimija ja futisfaija, jolla on kaksi lasta. Julius Hurri on kahden lapsen isä, IT-konsulttiyhtiön johtaja, mieskuorovaikuttaja ja intohimoisesti urheileva yhdenvertaisuusaktivisti, joka on tutkinut isyyttä kauppakorkeakoulun opinnoissaan ja osallistunut isyyskeskusteluun aktiivisesti myös työelämässä. Matti Parpala on energia-alan yrittäjä, podcastaava ja musisoiva hallitusammattilainen, joka sai esikoisensa puolisonsa toimiessa kansanedustajana.