(0)

Kun vedet liikkuvat

audiobook & e-book


Ajankohtainen romaani ihmiskunnan suurista pyrkimyksistä ja olemassaolon hauraasta kauneudesta.

Kaksi naista kahdella rannalla, välissään vesi, jota ihminen ei hallitse.

On 1940-luvun loppu, jolloin syntyy kaksi Kiinaa: se, joka on rakentanut muurin turvaksi maarajan takaa tulevia uhkia vastaan ja se, jolla on vain ympäröivä meri turvanaan. Mutta kun ihminen muuttaa luontoa, vesi ei enää käyttäydy kuten aiemmin, sillä ilmastokriisi ja luontokato ovat jo liian pitkällä.

Markus Leikolan romaanitrilogian päättävä Kun vedet liikkuvat sijoittuu Kiinan kohtalonhetkiin: aiemmat teokset Uuden maailman katu ja Teidän edestänne annettu näyttivät, kuinka teknologian, joukkotiedotuksen, elokuvan, kirjoittamisen ja kulttuurin evoluutio sekä viime kädessä koko luomakunnan kehitys ovat johtaneet tähän päivään. Nyt kaikki kehitys nivoutuu yhteen avaten näkymän muutaman vuoden päähän, jolloin maailman suurin maa viettää juhlavuottaan – yrittäen hallita sekä ihmisten että luonnon voimia yhtä aikaa.

Trilogian aiempien, kiitettyjen osien tapaan Kun vedet liikkuvat yhdistää valtavan määrän tarkkaa taustatyötä vetävään kerrontaan.

Markus Leikola (s. 1960) on helsinkiläinen kirjailija ja kolumnisti, joka on julkaissut niin tietokirjoja, runokokoelmia, novelleja kuin näytelmiäkin. Suurimittaisissa romaaneissaan hän tarkastelee kansainvälistä poliittista historiaa maagisen realismin keinoin. Aikaisempia suurromaaneja ovat Uuden maailman katu (2016) sekä Teidän edestänne annettu (2020).