Uteliaasta, herkästä 1950-60-luvun pikkupojasta kasvaa estottoman elämäniloinen ja energinen maailmanmies, jonka tie vie kotimaan ympyröistä yhä laveammalle muotoilun, muodin ja taiteen maailmaan.
Pitääkö muotoilijan olla lannistumaton taistelija menestyäkseen? Kauneutta rakastaneen pojan lapsuutta ja nuoruutta Ruovedellä varjostivat despoottisesti käyttäytynyt isä ja teini-iässä puhjennut vakava sekä myöhemmin uusiutunut sairaus.
Nuorena miehenä 80-luvulta 90-luvulle Pirin kotikaupunki oli New York. Elämä oli työntäyteistä ja täynnä ystävyyttä ja rakkautta. Homomiehenä hän joutui kuitenkin myös kokemaan sen kuinka aids niitti kuolemaa hänen lähipiirissään. Homous kulkee läpi koko kirjan luontevana osana Pirin elämää ja persoonaa, vaikka aikakaudesta riippumatta oma ensihavainto erilaisuudesta onkin aina mietityttävä kokemus.
Pirin kuvaus omasta tiestään taiteilijaksi ja mieheksi on voimaannuttava, innoittava. Ja vaikka Piri kirjoittaa elämästään, hän katsoo asioita laajemmin. Monet suomalaisen kulttuurin kysymykset saavat tarpeellisen käsittelyn valaisevasta perspektiivistä.
Pirin havainnot ja tarinat kanssakulkijoistaan ovat sydämellisiä, hauskoja ja teräviä. Tekstiä kantaa vahvan, erilaisen yksilön kauneudenkaipuu.
Näinkin voi elää, näin kirjoittaa, hämmästyy lukija.