I Relationsbogen møder du seks unge mennesker, der alle har været afhængige af professionelle relationer. Igennem bogens eksempler får du indblik i, hvor meget relationsarbejdet betyder for sårbare unge. Når du bliver bevidst om din rolle, og hvad du kan gøre for at styrke dig selv i dine relationer, bliver der skabt et fundament for en god relation, som den unge kan udvikle sig positivt ud fra. Relationsbogen tager udgangspunkt i tre forskellige måder, at danne professionelle relationer på. De tre typer bliver gennemgået, og du lærer, hvilken relationstype du er. Ved at blive bevidst om din type og dine handlemønstre kan du styrke dine relationer og samarbejdet med de unge, så du bliver i stand til at skabe bedre resultater i samarbejde med de unge.
Uddrag af bogen
Når du vælger at arbejde med mennesker og indgå i relationer, bør du derfor være bevidst om, at den relation, du indgår i, for nogle kan være det eneste holdepunkt. Mange af de unge har et spinkelt netværk og relationer, der ikke formår at støtte den unge positivt. Det er derfor essentielt, at relationen bliver så bæredygtig som mulig. Vi er alle forskellige og har et forskelligt udgangspunkt. Derfor vil vores grundform i relationsarbejdet altid være nogenlunde ens. Nogle er generelt mere åbne og omsorgsfulde i relationsarbejdet, mens andre er mere tydelige og handlingsorienterede. Begge tilgange er rigtige, men skal bruges bevidst i forskellige sammenhænge. Uanset, hvilken type du er i grundformen, vil du kunne lære at relatere troværdigt og hensigtsmæssigt.
Om forfatteren
Karin Askholm har, gennem sit mangeårige arbejde med unge, draget adskillige erfaringer inden for relationsarbejdet og blandt andet været leder på et opholdssted. I dag arbejder hun med efterværn. Karin Askholm er oprindelig uddannet ved SDU og har derudover blandt andet en terapeutisk baggrund, der bruges aktivt i det daglige arbejde.