(0)

Strenge tider

E-book


”Hvorfor al denne udenomssnak og hykleriske venlighed, når forespørgslen alligevel var en ordre, der ikke tålte modsigelse.

’Ja, sig det kun lige ud, hr. oberst, at I forlanger kvarter. Er det frivilligt, giver jeg ikke fjenden husly.’ Lars Dyrskjøt talte på så forståeligt tysk, som det var ham muligt.

Obersten havde da også udmærket forstået meningen. Alligevel blev han i rollen som elskværdigheden selv. Stadig smilende nikkede han til Lars Dyrskjøt.”

En lille vendsysselsk landsby bliver hærget af Wallensteins tyske lejesoldater under Trediveårskrigen. Borgerne forsøger på alle måder at gøre modstand, selvom kampen virker tabt på forhånd. ”Strenge tider” fortæller om de dramatiske begivenheder i 1627 og de brave folk, der tog kampen op mod lejetropperne. Bogen udkom første gang i 1946.

Peder Jensen Kjærgaard (1898-1959) var en dansk forfatter, der skrev en lang række romaner og noveller. Han debuterede i 1929 med ”Fra ødemarkens rige”, og igennem sin karriere udgav han mange bøger og modtog flere prestigiøse legater herunder Sophus Michaëlis’ Legat.