(26)

Voimattomuus

audiobook & e-book


Finlandia-ehdokas vuonna 2005!

Keski-ikäinen pariskunta. Nuori mies. Mökki. Juhannus. Siitä käynnistyy draama, joka etenee nopeina kohtauksina, näkökulmina. Saisio luo tällä kirjalla taas nahkansa ja astuu kohti uutta.

Faktat ovat:

Henkilö A (Jaakko, pappi)

Henkilö B (Harriet, edellisen vaimo)

Vieras (Jokke, edellisten pojan ystävä)

Mökki

Juhannus

Tilanne:

Mökki kuuluu A:lle ja B:lle. Vieras saapuu kutsumatta.

A ja B ovat olleet naimisissa kolmekymmentäkaksi vuotta. A on ollut uskollinen B:lle koko sen ajan. A on voittanut kiusaukset, mutta mitä on liikkunut B:n mielessä? Ja mitä siellä liikkuu, kun vieras saapuu juhannuksena mökille?

Voimattomuudessa soivat ihmisten sisäiset ja väliset jännitteet niin avioliitossa, perheessä kuin sukupolvien välillä. Suuret ikäluokat elävät paradokseista, toteaa A:n ja B:n kesävieras - edetään nopeasti, mutta ei päädytä mihinkään. Saision kolmiodraamassa kangistunut parisuhde liikahtaa vihdoin ja päätyy johonkin: kriisiin, kun Harriet tekee ratkaisunsa eikä näytä katuvan sitä.

Pirkko Saisio on syntynyt Helsingissä vuonna 1949. Ylioppilaaksi tulonsa jälkeen hän opiskeli Suomen Teatterikoulussa, josta valmistui näyttelijäksi 1975. Hän on työskennellyt siitä lähtien freelance-kirjailijana ja -näyttelijänä sekä ohjaajana.

Saision kirjallinen tuotanto sisältää romaanien lisäksi näytelmiä, tv-käsikirjoituksia ja laulujen sanoituksia. Hänen teoksiaan on käännetty useille kielille.

Saisio on julkaissut romaaneja myös nimillä Jukka Larsson ja Eva Wein.


Narrator: Kalle Chydenius
Duration: