(0)

1984

ljudbok


Da Winston trĂ„dte ind i sin lejlighed blev han mĂždt af en stemme fra en skĂŠrm, der var sat fast pĂ„ vĂŠggen overfor ham – teleskĂŠrmen blev den kaldt. Det var umuligt at slukke for skĂŠrmen, men Winston kunne skrue en anelse ned for lyden.

Winston Smith lever i et mareridt. Tankepolitiet udspionerer alle, og bÞrn opdrages til at forrÄde deres forÊldre. Selv det mindste tegn pÄ uenighed med Partiet fÞrer til tortur, fÊngsel eller dÞd. Big Brother holder Þje med alt!

I dag er 1984 fortid, men da bogen udkom tilbage i 1949 foregik den 35 Ă„r ude i fremtiden. Selvom 1984 er ren fiktion, er historien inspireret af de begivenheder, som fandt sted i verden i den periode. Da George Orwell skrev bogen havde han isĂŠr nazismen i Tyskland – fra 1930’erne og frem til afslutningen af Anden Verdenskrig i 1945 – og livet i det davĂŠrende Sovjetunionen i baghovedet.

1984 er en del af LetlÊste klassikere som er en ny serie med nogle af verdenshistoriens mest velkendte fortÊllinger. Historien er genfortalt af Tony Evans og henvender sig isÊr til lÊsere pÄ 8-12 Är. De eventyrlige og stemningsfulde illustrationer er medvirkende til at give historierne nyt liv. BÞgerne kan bÄde bruges til frilÊsning eller som en del af et undervisningsforlÞb i dansk pÄ mellemtrinnet.

LetlĂŠste klassikere har genfortalt nogle af verdenshistoriens mest kendte klassikere for at gĂžre indholdet mere tilgĂŠngeligt. Hensigten er at formidle dele af en rig kulturskat, vĂŠkke lĂŠseglĂŠde og give lyst til at lĂŠse mere.