(2)

23 ting man fortier om kapitalismen

e-bok


Har du nogensinde stillet dig selv det spÞrgsmÄl, hvordan det kan vÊre, at det store Þkonomiske kollaps i 2008 nÊsten tog hele verden med bukserne nede? Ha-Joon Chang giver os 23 svar: Det skyldes de ting, som vi ikke fÄr at vide om kapitalismen.

Dette er en lettilgĂŠngelig bog med et alvorligt ĂŠrinde, nemlig at blotlĂŠgge de neoliberalistiske Ăžkonomiske fejlslutninger. Med underfundig humor viser Chang, at alle Ăžkonomiske valg ogsĂ„ er politiske valg, og at det nu er pĂ„ tide at tale ĂŠrligt om dem. ’23 ting man fortier om kapitalismen’ giver os en forstĂ„else af, hvordan den globale kapitalisme arbejder – og ikke arbejder

Chang er med Ă„rene blevet en af verdens mest toneangivende Ăžkonomer i traditionen fra John Kenneth Galbraith og Joseph Stiglitz.

Han er ikke modstander af kapitalismen som sÄdan, men han viser med sine 23 punkter, at den rummer for store svagheder. Sidst i bogen kommer han med et bud pÄ, hvordan vi kan omforme systemet og gÞre det mere humant i stedet for at forblive slaver af markedet.

“Jeg er ikke modstander af kapitalismen, men den er verdens mest elendige þkonomiske system – bortset fra alle de andre!”

Ha-Joon Chang

Med forord af Mogens Lykketoft