(32)

24 gode gerninger

ljudbok och e-bok


Juleaften for to Ă„r siden var den vĂŠrste dag i Emmas liv. Den aften mistede hun sin mand, og siden har hun haft mere end svĂŠrt ved at ïŹnde mening med sit liv. SkyldfĂžlelsen er ved at slide hende i stykker, og hun kan ikke slippe tanken om, at hun mĂ„ske kunne have reddet hans liv. Juletiden med al dens hjemmebag og varme glĂžgg er blevet en lidelse, som bare gĂžr det hele meget vĂŠrre.

Emma driver en lille butik med brugskunst og boliginteriĂžr midt i Stockholm. FĂžr i tiden betĂžd butikken alt, men nu har hun vanskeligt ved at ïŹnde motivationen. Det er slemt nok, at butikkens Ăžkonomi efterhĂ„nden er temmelig anstrengt, men vĂŠrre er det, at Emma nĂŠrmest er ligeglad. En aften, da hun er pĂ„ vej hjem, stĂžder hun bogstaveligt talt ind i en ĂŠldre mand. Han er faret vild i snestormen, og hun beslutter sig for at fĂžlge ham hjem. Den aften fĂždes der en idĂ© i Emma: Hun vil gĂžre 24 gode gerninger. En for hver dag frem til juleaften.

Normalt lever Emma et farvelĂžst og mĂ„ske lidt ensomt liv, men i lĂžbet af de nĂŠste 24 vinterlige decemberdage mĂžder hun en lang rĂŠkke fremmede, som alle, pĂ„ forskellig vis, har brug for en god gerning. Langsomt samler en lille aparte gruppe sig omkring Emma og butikken, og nĂŠsten umĂŠrkeligt begynder tilvĂŠrelsen at forandre sig. Men mĂžrket bor stadig i hende, og er hendes gode gerninger nok til at jage det pĂ„ ïŹ‚ugt? Og hvordan ser hendes liv ud, nĂ„r hun vĂ„gner op juleaftensdag?

24 gode gerninger er en varm, alvorlig og romantisk fortĂŠlling om, hvor ensom julen af og til kan fĂžles, og hvor svĂŠrt det kan vĂŠre at komme videre.

JENNY FAGERLUND er fĂždt i 1979 og bor i Stockholm med mand og ïŹre bĂžrn. Hun arbejder som freelancejournalist pĂ„ ïŹ‚ere aviser og magasiner. Hun er en ĂŠgte feelgood-entusiast, og hun lĂŠser alt, hvad hun kan fĂ„ ïŹngrene i.

I Sverige har hun udgivet ïŹre relations-romaner: Drömstigen, Med hĂ€lsning frĂ„n BĂ„stad (pĂ„ dansk: Hilsen fra BĂ„stad), 24 goda gĂ€rningar og Ett litet steg pĂ„ vĂ€gen.


UpplÀsare: Maj Johansen
LĂ€ngd: