(66)

87 sekunder

ljudbok och e-bok


"Pigen var lagt ned i en sort ligpose. Hendes hÄr var stadig vÄdt, som om hun bare lige havde taget en svÞmmetur. Øjnene halvt Äbne. Den stroplÞse, lyseblÄ sommerkjole sugede sig ind til hendes krop. Hun var smuk. Helt objektivt set smuk med regelmÊssige trÊk og fyldige lÊber. Georg bedÞmte hende til at vÊre midt i tyverne.

Hun lignede en ung kvinde, der havde vÊret i byen og mÄske fÄet en Breezer for meget og om lidt ville vÄgne op med tÞmmermÊnd.

Georg fik Þje pÄ et glimt af noget rÞdt og foldede nÊnsomt ligposen til side. Ud over hÞjre underarm bredte sig et uregelmÊssigt ildrÞdt mÊrke.

Han viste det til Trine.

"Det ligner et brandsÄr," konstaterede hun.

Georg brummede.

"Vi mÄ hÞre, hvad retsmedicineren siger.""

En ung kvinde findes druknet i Christianshavns Kanal. Efterforsker Georg Guldmann opdager hurtigt, at der er tale om drab, og at kvinden formentlig ikke er det eneste offer. Efterforskningen trÊkker trÄde til det kÞbenhavnske restaurationsmiljÞ, Christiansborg og Operahuset, og fÞrst i retten kommer den grufulde sandhed for en dag. Eller gÞr den?

"87 sekunder" er skrevet sidelÞbende med otte programmer pÄ P1, hvor Lone Theils researcher for Äben mikrofon, sÄ man kan hÞre, hvordan en kriminalroman bliver til.

Lone Theils er journalist og har blandt andet vĂŠret korrespondent i London for Politiken. Hun debuterede i 2015 med sin krimiserie om Nora Sand, der siden er solgt til udgivelse i 16 lande.


UpplÀsare: Peter Milling
LĂ€ngd: