(1)

Adel forpligter

ljudbok och e-bok


Efter nogle hektiske hvedebrĂždsdage med den udkĂ„rne – den selvstĂŠndige og krimiskrivende Harriet Vane – er den legendariske detektiv og elegantier, Peter Wimsey, endelig faldet til ro i 1930’ernes London.

Idyllen afbrydes dog brat, da societyskĂžnheden Rosamund findes myrdet. PolitikommissĂŠr Parker opsĂžger endnu en gang Peter Wimsey og beder om hans assistance. En typisk Dorothy L. Sayers-intrige kan begynde: et hav af mistĂŠnkte og lĂžse, men underholdende ender, elegante citater og en smuk finale.

40 Ă„r efter Dorothy L. Sayers dĂžd i 1957 blev en ufuldstĂŠndig version af "Adel forpligter” fundet hos hendes agent. Den Booker-nominerede romanforfatter, Jill Paton Walsh, gjorde arbejdet fĂŠrdigt, sĂ„ endnu en Peter Wimsey-krimi kunne udgives.

”Adel forpligter” udkom fĂžrste gang pĂ„ dansk i 1999.

Den britiske forfatter Dorothy L. Sayers (1893-1957) fik som en af de fĂžrste kvinder lov til at studere ved Oxford University, hvor hun lĂŠste middelalderlitteratur. Hun ansĂ„ selv sine oversĂŠttelser af bl.a. "Rolandskvadet” og Dantes ”Den guddommelige komedie” som sit vigtigste arbejde, men hun var og er mest berĂžmt for sine kriminalromaner om mesterdetektiven Peter Wimsey.


UpplÀsare: Tove Skaarup
LĂ€ngd: