(29)

Af en retsmediciners bekendelser

ljudbok och e-bok


Den danske retsmediciner Preben Geertinger fortĂŠller om sit liv med bizarre obduktioner, ulĂžste kriminalsager og det specielle forhold, man uundgĂ„eligt fĂ„r til liv og dĂžd, nĂ„r man hĂ„ndterer lig pĂ„ daglig basis. "Af en retsmediciners bekendelser" er tankevĂŠkkende lĂŠsning – bĂ„de for de der gĂ„r op i kriminalhistorie og for de, der er nysgerrige pĂ„, hvordan en retsmediciner arbejder med og tĂŠnker pĂ„ dĂžden.

"Tidligere var dĂžden en foreteelse, som alle jĂŠvnligt blev konfronteret med – ogsĂ„ i fredstid. Familie og venner samledes omkring dĂždslejet og senere ved den dĂždes bĂ„re helt op til begravelsen. Selv de smĂ„ bĂžrn blev fortrolige med fĂŠnomenet. I vore dage opfattes dĂžden som noget afskyvĂŠkkende, uĂŠstetisk, noget der skal skjules og gĂžres af med sĂ„ hurtigt som muligt ved fremmedes hjĂŠlp og for klĂŠkkelig, om end rimelig betaling."

"En af de bedste danske erindringsbĂžger, der lĂŠnge har set dagens lys."

Berlingske

Retsmediciner Preben Geertinger (1923-2003) hjalp forfatter Peter HĂžeg med de retsmedicinske dele af HĂžegs internationale bestseller "FrĂžken Smillas fornemmelse for sne". PĂ„ HĂžegs opfordring begyndte Geertinger efterfĂžlgende at skrive, og det resulterede blandt andet i erindringsbogen "Af en retsmediciners bekendelser" og romanen "Lualaba".