(1)

Af ingenting

ljudbok och e-bok


Drine er hittebarn og vokser op pĂ„ bĂžrnehjemmet VibeshĂžj, hvor der bliver holdt streng disciplin. De andre piger pĂ„ hjemmet har erindringer om mĂždre og sĂžskende, men Drine har ingenting – bortset fra skammen over at vĂŠre hittebarn.

Hendes faste holdepunkt bliver den lidt yngre pige Ena, og sammen opdigter de to en historie om, at de er sÞstre. Livet igennem holder de fast ved historien, og deres skÊbner bindes sammen pÄ en mÄde, som ingen af dem havde forestillet sig.

AF INGENTING er fortĂŠllingen om Drines liv som bĂžrnehjemsbarn, som tjenestepige og som sĂžster, mor og hustru, samt en fortĂŠlling om skammen, der ikke kan vaskes vĂŠk.

"Vibeke Marx har skrevet en stÊrk og hjertegribende historie. Man lever og Änder med Drine og kan slet ikke slippe hende, nÄr man har vendt det sidste blad, og den anbefales pÄ det allervarmeste."

Familie Journal ★ ★ ★ ★ ★ ★

"Barsk fortĂŠlling om et skamfuldt kvindeliv."

Fyens Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ★

"Romanen er mangfoldig og klog i sin menneskebetragtning og skĂŠbnesvangert vemodig i sin beskrivelse af det mylder af skikkelser, den omfatter."

Nordjyske Stiftstidende ★ ★ ★ ★

"Marx skriver, sÄ det river i hjertet, og den ensomhed, fortabthed og accept, de to smÄ piger gennemgÄr, er hjerteskÊrende."

Femina ★ ★ ★ ★

"Der er tale om et vaskeĂŠgte og hjerteskĂŠrende drama..."

Weekendavisen

"Det er en stor fortÊlling, som jeg slet ikke kan yde retfÊrdighed pÄ sÄ lille plads, men jeg vil sige, at Vibeke Marx' sprog i al sin koncise knaphed rummer stor poesi. LÊseren kan godt glÊde sig!"

HelsingĂžr Dagblad

"Med "Af ingenting" har Vibeke Marx skrevet en stĂŠrk og rĂžrende roman om hvordan mennesker kan komme til at betyde alt for hinanden, hvordan barndommen kan have konsekvenser langt ind i det voksne liv og om hvor hĂžjt man kan elske."

Kvindeguiden.dk