(0)

Afrikanske skygger

e-bok


"Hun lÞfter glasset og tager en ordentlig slurk. Hun prÞver at skjule, at hun inderst inde er bange for at flyve. Hun omtaler det aldrig for nogen. Ingen skal grine af hende. Hun stiller glasset fra sig igen, og uden at Peter ser det, folder hun sine hÊnder og beder: "KÊre Gud, bÊr mig frelst til Afrika. Velsign vort virke dernede. Lad det blive en succes. Lad os vÊre til gavn og glÊde for hinanden og for vore sorte brÞdre og sÞstre i Zangesia. BÊr mig frelst til Afrika. Hold din kÊrlige hÄnd under dette fly. Jeg vil ikke dÞ nu. Jeg har sÄ meget at indhente. Lad mig ikke styrte ned."

Afrikanske Skygger skildrer en gruppe danske projektarbejdere, som sendes til en fiktiv afrikanske stat. Uden forstÄelse for de mennesker, de er sendt ud for at hjÊlpe, lever de en trÞsteslÞs tilvÊrelse prÊget af alkohol, utroskab og foruroligende mÞrke skygger i reservatet.

Elisabeth Lyneborg (f. 1939). Debuterede i 1979 med PrÊster er osse mennesker og har siden da skrevet en rÊkke voksen- og bÞrnebÞger, bl.a. erindringsbogen Jeg var der! 21. marts 1945 om bombardementet pÄ Den Franske Skole pÄ Frederiksberg. Lyneborg som forfatter lader sig ikke begrÊnse, og hun spÊnder vidt over humor, gys, historie, erindring og bÞrnebÞger - alt skrevet med en varme og en nerve, som vidner om, at her er en forfatter med meget pÄ hjerte.