(0)

Ajasta aikaan 3: Kasvoista kasvoihin

e-bok


Ajasta aikaan -trilogian kolmannessa osassa pohditaan Suomea 1960- ja 2010-luvulla. MikÀ on muuttunut?

Nuoren Simo Peltosen perhe hajoaa 1960-luvun HelsingissÀ, ja hÀnet lÀhetetÀÀn poikakotiin ItÀ-Suomeen. VÀkivallalla yllÀpidetty kuri saa Simon karkaamaan, mutta mihin hÀn voisi mennÀ, kun entisestÀ ei ole enÀÀ mitÀÀn jÀljellÀ?

2014 kirkkoherra Kai Kaskivuorelle paljastuu, ettÀ hÀnen vaimonsa on elÀnyt kaksoiselÀmÀÀ. Kaskivuori joutuu kyseenalaistamaan koko avioliittonsa, ja syvÀlle haudattu menneisyys nousee jÀlleen eloon. Onko mikÀÀn ollut totta, ja mitÀ olisi voinut tai pitÀnyt tehdÀ toisin?

Vavahduttavan trilogian pÀÀtösosa tuo Kaskivuorten tarinan 2010-luvulle, johdattaen lukijan pohtimaan suomalaisen kansanluonteen syntyÀ.

Ajasta aikaan -romaanitrilogia kattaa koko Suomen itsenÀisyyden ajan Kaskivuoren laajan suvun tarinan kautta. Lukijan vahvasti otteessaan pitÀvÀ sarja herÀttÀÀ samalla ajatuksia suomalaisen yhteiskunnan ja luonteen synnystÀ.

Janne Kuusi (s. 1954) on suomalainen kirjailija, kÀsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja. Kuusi on toiminut myös opettajana mm. Taideteollisessa korkeakoulussa, Teatterikorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa.