(0)

Aktion mormor

ljudbok och e-bok


De fire bÞrn Trine, Ruth, Mads og Kasper starter en detektivklub. Problemet er bare, at de ikke helt har nogen sager - endnu. Men pludselig en dag stÞder Trine pÄ en sag! Det drejer sig om nogle mystiske hÊndelser pÄ hendes mormors plejehjem, hvor mormoren blandt andet har mistet nogle penge. Og detektivklubben er straks pÄ sagen. Det gÞr indtryk pÄ bÞrnene, at mormoren vantrives ved at bo pÄ plejehjem, sÄ de lÊgger en usÊdvanlig plan.

Iben Melbye tager i "Aktion Mormor" udgangspunkt i krimigenren, men giver den hurtigt en vigtig drejning. Fra at handle om 4 raske bÞrns behov for, at der skal ske noget, viser den "sag", bÞrnene tror at finde, sig hurtigt at have en anden sammenhÊng, og det der i stedet kommer til at ske, fÞrer til en afdÊkning af de samfundsmÊssige vilkÄr bÞrn og gamle lever under.

..... Synsvinklen er overvejende lagt hos de 12-Ärige bÞrn og deres forstÄelse af Ärsag-virkning, men veksler ind imellem med mormoderens tanker om sin situation og gamle poetiske minder om en anden slags liv.

Forfatterens tanker og forklaringer om bÞrns og gamles overflÞdiggjorte situation sÊtter tingene i perspektiv for bÞrnene og lÊseren pÄ en naturlig mÄde, hvor mange ungdomsbÞger, der helt holder en bÞrnesynsvinkel gÞr nogle underlige krumspring, nÄr den voksnes budskab alligevel forsÞges presset ind.

(Lone Thau, Information)

Den danske forfatter Iben Melbye (f. 1943) er uddannet bibliotekar fra Norges biblioteksskole og har studeret kultursociologi ved KÞbenhavns Universitet. Melbye fik sin litterÊre debut i 1975 med bÞrnebogen "Uro i LammekÞbing", der samtidig er det fÞrste bind i serien om Skorpionklubben. Hun startede ud med at skrive bÞrnebÞger, men har siden udgivet bÄde ungdoms- og voksenbÞger.

I mange Ă„r var forfatteren aktiv i bestyrelser i Dansk Forfatterforening, i bestyrelsen i PEN og i Retspolitisk Forening.


UpplÀsare: Dianna Vangsaa
LĂ€ngd: