(0)

Aldrig bag tremmer!

e-bok


"En orangutang er sluppet ud af Schlamberts Zoo, en privatejet zoologisk have. Det er en ung han, som for et halvt Ă„r siden kom til Danmark fra moderhaven i Hamborg.

Havens direktÞr har udlovet en dusÞr pÄ 100.000 kroner til den, der kan fange orangutangen og aflevere den tilbage til haven.

Orangutangen er ufarlig, bare man lader vÊre med at kalde den mÞgabe. Den er nemlig meget intelligent og kan forstÄ en hel del menneskeord. Derfor skal man tale pÊnt til den og lokke den med citroner."

Biffer er ved at kede sig ihjel, for hans forÊldre gider aldrig lave noget med ham. Da han ser en annonce i avisen om den forsvundne orangutang, beslutter han sig for at prÞve at finde den. DesvÊrre er der ogsÄ andre, der leder efter den, og de er ikke nÊr sÄ gode mod dyr, som Biffer er!

"Aldrig bag tremmer!" er fÞrste del i "Mysteriet om menneskeaben" om Biffers forsÞg pÄ at hjÊlpe orangutangen BÞffer. Bogen udkom fÞrste gang i 2011 og er skrevet i et letlÊseligt sprog til bÞrn fra 9 Är og opefter.

Den danske forfatter Claes Johansen (f. 1957) debuterede i 1986 med "Frygtelige Vera og andre noveller". Sidenhen er det blevet til et vĂŠld af bĂžger, der strĂŠkker sig over genrer som bĂžrnebĂžger, historiske romaner, noveller, voksenbĂžger og romaner.