(9)

Alex, Aisha ja toivon aika

ljudbok och e-bok


Alex, Aisha ja toivon aika on pakolaisnuorista kertovan trilogian jÀnnittÀvÀ pÀÀtösosa.

Zaza on elossa! Viisitoistavuotias Alex riemastuu tavatessaan pitkÀÀn kadoksissa olleen veljensÀ. Zaza on paennut Kaksoisvuortenmaasta ja hakenut Suomesta turvapaikkaa.

Jaakkolan ryhmÀkodissa asustava Alex kokee uusia ilonhetkiÀ, kun ulkomaalaisvirastosta tulee toivottu pÀÀtös: Alex saa jÀÀdÀ Suomeen. Veljen löytyminen ja oleskelulupa ilahduttavat, mutta Alexin elÀmÀÀ varjostaa vielÀ yksi suuri murhe: syyttömÀnÀ tuomittu isÀ Anton kÀrsii monen vuoden vankeustuomiota Kaksoisvuortenmaassa.

KesÀtöissÀ mansikkapellolla Alex kohtaa Elsan ja ihastuu korviaan myöten iloiseen suomalaistyttöön. Elsa, koripallo, koulu, ystÀvÀperhe ja puhelinsoitot isÀlle tuottavat iloa, kun taas Zaza-veli aiheuttaa huolta toilauksillaan.

Somaliasta tullut Aisha haluaa myös perheensÀ luokseen. Perheen yhdistÀminen ei vain kÀy kÀden kÀÀnteessÀ. Perhe odottelee Suomeen pÀÀsyÀ kÀrsimÀttömÀnÀ Etiopiassa. IsÀ on huolissaan Aishasta ja haluaisi tÀmÀn muuttavan Helsinkiin sukulaisperheen hoteisiin, kunnon muslimitytön lailla.

Alexin ja Aishan aiemmista vaihesta kertovat Savonia-palkittu Alex ja pelon aika sekÀ Alex, Aisha ja Sam.