(0)

Alicia

e-bok


Alicia er en kÊrlighedsroman af den hudlÞse, kontroversielle og maskuline slags. Den beskriver en mands mÞde med sine grÊnser i krig og kÊrlighed, to fundamentale erfaringer i livet. Krigsreporteren Jonas opholder sig i Paris, hvor han mÞder den smukke og gÄdefulde Alicia. Derefter udspiller historien sig ved Bretagnes kyst, i Nicaraguas jungle og i den kÞbenhavnske nat, hvor de genfinder og forlader hinanden.

Alicia er en klassisk skĂžn kĂŠrlighedstragedie, musikalsk ren og medrivende. En vild og ubesvarlig lĂŠngsel, en lyd af ubestemmelig, grĂŠnselĂžs sorg, lĂžber som en underjordisk flod gennem fortĂŠllingen.

Niels Peter Juel Larsen er forfatter til flere anmelderroste historiske romaner, herunder Mands liv, Mands Êre, Hos de dÞde og Vejen til Jerusalem. Niels Peter Juel Larsen er ogsÄ kendt for sine radiofoniske vÊrker. Siden 1985 har han levet i Berlin som skribent, journalist og romanforfatter. Faderens tidlige dÞd som modstandsmand er et omdrejningspunkt i forfatterskabet, ogsÄ i denne kÊrlighedshistorie.

"I den store passion samles savn og drÞmme fra barndom og ungdom og fÄr erotisk form. ... skrevet i et spÊndstigt sprog, som lige levende udfolder erotiske scener og iagttagelser fra krigszonen i Nicaragua."

- Kristeligt Dagblad

"En fin lille kĂŠrlighedshistorie, der udforsker, hvad besĂŠttelser kan gĂžre ved mennesker. ... Den tilbagevendende kĂŠrlighedshistorie mellem Jonas og Alicia har sine rĂždder i den klassiske fortĂŠlling om Tristan og Isolde, dog er romancen her tilfĂžjet et gran af en seksuel farlighed."

- Jyllands-Posten