(143)

Alt det lys vi ikke ser

ljudbok och e-bok


Vinder af Pulitzer-prisen 2015.

Marie-Laure LeBlanc mister som seksÄrig synet. Hendes far, lÄsesmeden pÄ det naturhistoriske museum i Paris, bygger en perfekt miniaturemodel af deres kvarter til hende, sÄ hun kan lÊre at finde vej hjem. Men da Paris invaderes af tyskerne under anden verdenskrig, mÄ far og datter flygte. Med sig har de en uvurderlig hemmelighed.

Den forÊldrelÞse Werner Pfennigs skÊbne er de tyske kulminer, hvor hans far mistede livet. Men da han en dag finder en Þdelagt radio, fyldes verden pludselig med muligheder. Hans evner vinder ham en plads pÄ et eliteakademi for Hitlerjugend, men hvor store bliver omkostningerne, nÄr Werner tvinges til at forfÞlge sine ambitioner?

Langt vÊk i den Êldgamle fÊstningsby Saint-Malo lytter en ensom mand med granatchok til en for lÊngst forsvundet stemme. Han gÄr pÄ opdagelse i nye verdner uden nogensinde at forlade sit hus, men alligevel fÄr hans eventyr alvorlige konsekvenser.

I et Europa opslugt af krig kolliderer tilvĂŠrelser uforudsigeligt. ALT DET LYS VI IKKE SER er et studie i, hvordan mennesker mod alle odds forsĂžger at finde ud af, hvad der er rigtigt og godt. En medrivende historie om mod og tvivl, en bittersĂžd fortĂŠlling om kĂŠrlighedens vĂŠsen.

Ros til ALT DET LYS, VI IKKE SER:

Nomineret til National Book Award

Nummer to pÄ Amazons liste over de hundrede bedste bÞger i 2014

Nummer et pÄ New York Times' bestsellerliste

En af de ti bedste bĂžger i 2014, New York Times Book Review

En af de ti bedste bĂžger i 2014, San Fransisco Chronicle

En af de ti bedste bĂžger i 2014, Entertainmet Weekly

En af de ti bedste bĂžger i 2014, The Washinton Post

En af de ti bedste bĂžger i 2014, The Guardian

En af de ti bedste bĂžger i 2014, Kirkus Reviews

"Noget af det smukkeste." - New York Times

"Altomsluttende fortalt, smukt skrevet. hver eneste oplysning fylder historien med vigtighed, indtil plottets puslespil til sidst er lagt og afslĂžrer den skat, der gemmer sig deri." - Washington Post

"En dybt rĂžrende, dristig, hjerteknusende, underligt glĂŠdesfyldt roman." - Seattle Times

"En bog man flytter ind i, lÊrer noget af, og med sorg tager afsked med, nÄr sidste side er lÊst." - Booklist

"En meditation over skÊbnen, den frie vilje og over hvordan smÄ beslutninger kan have afgÞrende konsekvenser." - The New Yorker

Anthony Doerr er fĂždt og opvokset i Ohio, hvor han stadig bor med sin kone og to sĂžnner. Han har skrevet flere romaner, senest ALT DET LYS, VI IKKE SER, som skulle vise sig at blive hans store gennembrud.