(0)

Amazonfloden. Erindringer og skildringer

e-bok


"Tropernes svÞbe, den gule feber, hÊrgede Manaos ved vor ankomst til byen; daglig drog ligtog gennem gaderne og altid lige forbi hotellet, hvis beboere skyndsomst trak nÊserne til sig ved synet af et sÄdant optog. Sygdommen har ord for at vÊre vÊrst mod nyankomne, dette bidrog just ikke til at forÞge vor glÊde over det ufrivillig lange ophold i Manaos. To dage efter vor ankomst blev vi opskrÊmte ved efterretningen om, at en af vore medrejsende var dÞd af feberen."

Walter Christmas fortéller om sin rejse ned ad Amazonfloden i starten af 1890’erne. Bogen bugner af spéndende beskrivelser af den vilde og uberþrte natur og de mennesker, der havde boet i skoven i generationer. Bogen er rigt illustreret med stemningsfulde fotografier og tegninger.

Titlen er en genudgivelse af et tidligere vĂŠrk udgivet med datidens sprogbrug.

Walter Christmas-Dirckinck-Holmfeld (1861-1924) var en dansk forfatter og sÞofficer. I dag huskes han bedst for sine drengebÞger, men han skrev ogsÄ en lang rÊkke romaner, skuespil og faglitteratur, som skaffede ham stor popularitet. Walter Christmas arbejdede i en ÄrrÊkke som agent for den britiske efterretningstjeneste MI6, til hvem han udleverede oplysninger fra Athen, hvor han tjente i flÄden i krigen mod Tyrkiet.