(70)

Analfabeten der kunne regne

ljudbok och e-bok


Hun begyndte at arbejde som femÄrig og blev forÊldrelÞs, da hun var ti. Alt tydede pÄ, at hun ville komme til at leve et stykke tid i sit skur i Sydafrikas stÞrste slumby og sÄ dÞ uden at vÊre savnet af nogen. Hvis hun nu ikke havde vÊret den, hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten der kunne regne.

 Skébnen i kombination med hendes talent fþrer hende vék fra Soweto, til international storpolitik, til den anden side af jordkloden og til to identiske og meget forskellige brþdre. I lþbet af rejsen lykkes det hende at irritere verdens mest frygtede efterretningstjeneste, inden hun en dag finder sig selv lukket inde i en kartoffelbil.

I Analfabeten der kunne regne gÞr Jonas Jonasson op med kompromislÞshed, magtfuldkommenhed og helt almindelig dumhed, og han gÞr det med humor og varme. Og én gang for alle slÄr han hul pÄ myten om, at konger ikke slagter hÞns.

"Bogen har de samme kvaliteter, der gjorde Jonas Jonassons 'Den hundredÄrige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt' til en bestseller. Situationskomik, absurde drejninger og et lune, der fÄr en til igen og igen at ville lÊse hÞjt."

ALT for Damerne

"Hvis man hÞrte til dem, der elskede 'Den hundredÄrige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt', sÄ vil man ogsÄ vÊre vild med Jonas Jonassons nye roman 'Analfabeten der kunne regne'."

Weekendavisen

"SpĂžgefuglen Jonas Jonasson boltrer sig veloplagt i stoffet, og han bruger hele vejen igennem faktiske hĂŠndelser og virkelige personer ved siden af de fiktive."

Politiken

"Det er underholdende, svimlende og tankevĂŠkkende."

Berlingske

"Det er et kvindeportrÊt, der i den grad sparker rÞv, giver lyst til at vide mere, og som pirrer nysgerrigheden i en sÄdan grad, at man ikke kan lÊgge bogen fra sig."

Femina

"Jonas Jonasson har skrevet en dejlig underholdende bog, som fÄr en til at smile."

Dagbladet Ringsted


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: