(0)

Andedammen. Lystspil i tre akter

e-bok


Intet kan skabe sÄ meget rÞre i et lille samfund som en smuk ung kvinde, der vÊkker mÊndenes interesse og kvindernes jalousi.

Det er i hvert fald det, der sker, da hr. Lund fÄr en ny ung husholderske. FrÞken Vinge er sÞd og rar, men hun er sÄ kÞn, at resten af byens kvinder straks finder fejl ved hende. Der er noget sigÞjner over hende, mener én. Hun har for store Þreringe, siger en anden. Hun er en sÞd og dygtig husholderske, fastholder hr. Lund imidlertid, men det fÄr bare snakken til at lÞbe endnu vildere mellem bÄde mÊnd og kvinder i det lille indspiste samfund.

Ellen Reumerts lystspil udkom fĂžrste gang i 1911.

Ellen Reumert (1866-1934), dansk forfatter og sÞster til Johannes og Hans Kaarsberg, voksede op i Skelby, men flyttede til KÞbenhavn med sin familie efter farens dÞd. Her kom hun ind pÄ Musikkonservatoriet og underviste efterfÞlgende selv i musik. Efter hun blev gift, viede hun efterhÄnden mere af sin tid til at skrive, hvilket resulterede i et omfattende forfatterskab. Tilskyndet af Sophus Schandorph debuterede hun med "Novelletter" i 1892 under pseudonymet Knud Hagen og udgav fra da af over fyrre vÊrker i eget navn, heriblandt stÞrre og mindre fortÊllinger, forskellige skuespil og bÞrnebÞger.